Steenslagschade? Wij regelen het.

Steenslagschade is schade aan een auto veroorzaakt door steentjes of ander opspattend puin. Vaak komt het door een auto die voor die van jou rijdt. Steenslagschade leidt vaak tot kleine of matige beschadigingen, afhankelijk van de snelheid en de grootte van de steen of het puin.

Intake inplannen

De meest voorkomende vormen van steenslagschade zijn:

  • Ruitschade: Een van de meest voorkomende vormen van steenslagschade. Dit kan variĆ«ren van een kleine barst tot een ster of zelfs een gat in de ruit. Het is belangrijk om een sterretje zo snel mogelijk te laten repareren om verdere barstvorming te voorkomen. In sommige gevallen kan de hele ruit vervangen moeten worden.
  • Lakschade: Steenslag kan ook de lak van een voertuig beschadigen, waardoor er kleine putjes of krassen ontstaan. Na verloop van tijd kan dit leiden tot roest en dan ben je verder van huis. Lakschade kan vaak worden gerepareerd door de plek opnieuw te spuiten of door gebruik te maken van speciale reparatietechnieken; daar vertellen we je graag alles over tijdens een persoonlijke ontmoeting.

Steenslagschade voorkomen

Om steenslagschade te voorkomen, kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Je moet voldoende afstand houden van andere voertuigen (vooral op onverharde wegen of in gebieden met veel bouwactiviteit) en langzaam rijden op wegen waar veel steenslag is.
Mocht je toch steenslagschade oplopen, adviseren we je om direct contact met ons op te nemen. Afhankelijk van je autoverzekering kunnen de kosten voor het repareren van steenslagschade zelfs deels of volledig gedekt zijn.

Afspraak maken?

Dat kan eenvoudig en snel gewoon online. Maak je afspraak hier of bel eerst als je een vraag hebt.