Auto total loss? Wij helpen je weer op weg

Wanneer je auto total loss is, betekent dit dat de reparatiekosten van de auto hoger zijn dan het verschil tussen de dagwaarde van de auto en de waarde wat de auto na schade waard is. In zo'n situatie wordt de auto vaak verkocht, aan een sloperij of voor de nog werkende onderdelen en het metaal.

Intake inplannen

Uitkering door verzekeraar

Als de auto total loss is verklaard, zal een expert in opdracht van de verzekeraar de waarde van de auto bepalen en de verzekerde uitbetalen. Dit bedrag zal waarschijnlijk lager zijn dan de oorspronkelijke aankoopprijs van de auto, omdat de verzekeraar alleen verantwoordelijk is voor het bedrag dat de auto waard was op het moment van de schade.

Overweeg een nieuwe auto

Het is belangrijk om te weten dat de verzekeraar de auto als total loss zal verklaren als de schade zodanig is dat de auto niet meer veilig of economisch te repareren is. In zo'n geval is het voor de verzekerde belangrijk om een nieuwe auto te overwegen <URL OAG>.

Maak een afspraak, wij helpen je

Wil je de schade aan jouw auto in kaart te brengen? Wil je hoogstpersoonlijk worden geadviseerd over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak. Dat kan eenvoudig en snel gewoon online. Maak je afspraak hier <URL> of bel eerst als je een vraag hebt.